Menu

Tájékoztatás – KSH önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételről

2021.06.30.

A XV. kerületben is önkéntes lakossági adatfelvételt végez a KSH 2021. június 29. és 2021. szeptember 29. között.

2021. június 29. és szeptember 29. között kereshetik a KSH megbízásából a kérdezőbiztosok mindazokat, akik a felnőttek alapkompetenciáit – szövegértési, elemi olvasási, matematikai és IT-problémamegoldó képességeit, valamint ezek munkaerőpiaci hasznosulását – vizsgáló PIAAC-felmérés próbájának mintájába bekerültek.  A felmérés az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése Program (PIAAC) keretében valósul meg.

A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja. Az adatgyűjtés 143 településen zajlik, melyből kerületünkben 34 személyt választottak ki véletlenszerűen.

Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat. Kérdezők az interjúkat az aktuális járványügyi előírásokat betartva bonyolítják le. Minden sikeres interjút követően válaszadók 5000 forint értékű ajándékutalványt kap.

A mérés kizárólag statisztikai célból történik. A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU-rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel, és a válaszadók személyes adatait azoknak megfelelően védi. A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek, amelyekből a felvételben résztvevők nem azonosíthatók. Az adatkezelési tájékoztató elérhető a felmérés weboldalán: www.ksh.hu/piaac

Az adatgyűjtéssel és eredményekkel kapcsolatos információkról a KSH (http://ksh.hu/piaac), illetve az OECD (http://www.oecd.org/skills/piaac/) weboldalai nyújtanak tájékoztatást.

További tájékoztatás:  hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06 (80) 200 766 (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen

Kapcsolódó dokumentumok:

KSH tájékoztató – Indul a felnőttek kompetenciáját vizsgáló PIAAC-felmérés második ciklusa

 

 

(D.I.)