Menu

Lelkipásztor-avató a baptista gyülekezetnél
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.04.24.

Szombaton este lelkipásztor-avató istentiszteletre került sor a Rákospalotai Baptista Gyülekezet Kinizsi utcai imatermében. Az ünnepi összejövetelen Fábián Sándor lelkipásztor székfoglaló bizonyságtétele volt.

Miután dr. Szabó István gyülekezetvezető igei bevezetőjében köszöntötte a jelenlévőket, Dr. Mészáros Kálmán egyházelnök olvasta fel az igét illetve beszélt a felavatandó Fábián Sándorról. Elmondta, hogy a lelkipásztor gyerekkorától ebben a közösségben nőtt fel, s nagyon fontos számára az Istenbe vetett hit.
-Mostantól nem tanítóidnak kell megfelelned, hanem az Isten színe előtt. Azért felelsz, hogy továbbadjad az eddig elsajátított tanítást- mondta, majd így folytatta:
-Minden korszaknak megvoltak a kihívásai, de mint lelkipásztornak a felelősséged hatalmas nagy. Nagy türelemmel kell az embereket biztatnod, s a legfontosabb feladatod: az ige hirdetése.
Mindehhez dr. Szabó István hozzátette, hogy Fábián Sándor miután teológiai tanulmányait befejezte, záróvizsgát tett, diplomáját megvédte- alkalmas arra, hogy egy gyülekezetet szolgáljon.
A gyülekezeti ének elhangzása előtt Papp János misszió igazgató segítségével a felavatandó Fábián Sándor fogadalmat tett, majd az egyházelnök átadta a fiatal lelkipásztornak a megbízólevelét. Ezután Dr. Mészáros Kálmán, Papp János, dr. Szabó István, majd Marosi Nagy Lajos a Diakónus Bizottság vezetője, Meláth Attila a Budapesti Egyházkerület elnöke és Hetényi Attila nyugalmazott teológiai főigazgató avató imádsága hangzott fel.
Fábián Sándor székfoglalójában kihangsúlyozta, hogy a gyülekezetet együtt kell építeni, melyhez a falak már állnak.
-Nem egy házat, hanem egyházat építünk…megújult értelemmel. Minden örömet, együttérzést nagy munka előzi meg. Én az ismereteimet az ige továbbadására használom fel.
A lelkipásztor köszöntésére sokan érkeztek a kerületből és más kerületekből, területekről.
Az avatóbizottság nevében Marosi Nagy Lajos a Zsoltárok könyvének egy részletét olvasta fel, majd adta ajándékba a beiktatott lelkipásztornak. Győri Kornél, mint az előd, mint Fábián Sándor tanítója, lelkipásztora beszélt arról, nemcsak tanára, hanem opponense is.
-A kicsinyek szeretete, ragaszkodása fogja a legtöbbet jelenteni számodra- hangsúlyozta ki köszöntőjében.
Dr. Szabó István ajándékát azzal a gondolattal adta át, hogy „neked növekednek kell, nekem pedig alászállnod”. Az énekkar a „Hűséges légy” kezdetű énekkel, illetve Károly testvér a Testvéráldás című verssel üdvözölte az új lelkipásztort.
Tabajdi Gáborné Fábián Sándor feleségét, Zsuzsannát és kicsiny gyermeküket Adélt egy virágcsokorral köszöntötte, kihangsúlyozva, hogy a csokor épp olyan vegyes, mint ahogy a gyülekezet tagjai.
A testvéregyházak képviseletében többek között Gimesi Zsuzsa (Rákospalota-Újvárosi Református Egyházközség), Mészáros Kornél (Újpesti Baptista Gyülekezet), Dobner Győző (Bárka Baptista Gyülekezet), valamint Rákoscsaba, Fót, Angyalföld gyülekezeteinek képviselői emelkedtek szóra. Sellyei Imre, a felsőpetényi körzet lelkésze külön köszönetet mondott azért, hogy nyolc évvel ezelőtt egy évig itt lehetett a gyülekezetnél és így kívánt minden jót az új lelkipásztornak: „Te vagy a Föld sója!”
Hajdu László polgármester, a kerületi önkormányzat nevében kívánt békés, alkotó életet.
-Nagyon örülök a fiatalításnak, s örülök, hogy ebben a gyülekezet segített- mondta, majd egy köszöntőlevelet és ajándékot adott át Fábián Sándornak.
Miután Hetényi Attila hálaadó imádsága elhangzott, az új lelkipásztor megáldotta a jelenlévőket.

Kapcsolódó cikkek


Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló