Menu

Az alkotás öröme idős korban továbbéltet
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.04.07.

Harmadik alkalommal folynak ezekben a hetekben az idősek Ki Mit Tud?-jának fordulói, melynek keretében a szépkorú alkotóművészek is bemutatják munkáikat itt kerületben, a Közéleti Házban illetve ezt követően a szomszédos városrészben, Újpesten, a Polgári Centrumban.

S ellentétben a színpadra lépők alkotásainak értékelésével, most nem a zsűri dönt, hanem a látogatók: szavazataik leadásával támogathatják egy-egy alkotó munkáját, produkcióját.
Kerületünkben, s ezen belül Újpalotán április 4-én Hajdu László polgármester ajánlotta mindenkinek a figyelmébe a kiállított darabokat, melyeket 18 alkotó hozott el: tizenheten egyénileg indultak a megmérettetésen, míg egy csoport, az újpesti Nefelejcs Szlovák Hagyományőrző Csoport is elhozta műveit.
S hogy mit láthatunk? Festményeket, grafikákat, bőrmunkákat, gobelineket, fafaragásokat, hímzéseket, horgolásokat. S ahogy a polgármester is a kiállítás, az alkotások bemutatása során elmondta: a kor nem akadály abban, hogy művészeti alkotás szülessen. Sokan már visszatérő kiállítók a versenyen, de többen érkeztek olyanok is, akik idén hozták el munkáikat.
-A kiállított munkák egytől egyig azt tükrözik, hogy alkotójuk szabadidejében készítette ezeket, és bizony bátorságot is sugallnak, hisz amatőr alkotóként bátorságra van szükség ahhoz, hogy a munkánkat közszemlére állítsuk ki. A Ki Mit Tud? nemcsak egy megmérettetés, hanem annak a szimbóluma is, hogy egy új társaság alakult a kerületben. Ebben a társaságban új barátságok, ismeretségek szövődhetnek- mondta, majd külön kiemelte a 79 éves újpalotai Zsolnai Józsefet, akinek kézügyességéről eddig csak ismerősei tudtak, ám most négy intarziaképét is elhozta a versenyre.
A két helyszínen felállított szavazóládák segítségével megállapított sorrend kihirdetésére a május 11-i döntőn kerül sor, addig pedig lehet szavazni: április 13-ig Újpalotán a Száraznád utca 5. szám alatti Közéleti Házban, majd április 18- 27. között Újpesten a Polgári Centrumban.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló