Menu

Kerületi döntő a Pindúr-Pandúroknak
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.04.06.

Január 26-án a kerületben, a Klapka utcai óvodában volt az országos MINI-KRESZ vetélkedő indító rendezvénye, melynek folytatásaként nemrégiben a kerületi döntőre került sor ugyanezen a helyszínen.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és a Magyar Rendészeti Sportegyesület harmadik alkalommal hirdette meg a Pindúr-Pandúr MINI KRESZ programját. A programsorozat megszervezésének legfontosabb oka, hogy nagyon sok a gyermekbaleset, s ezen belül is az óvodás- és iskoláskorúak a legveszélyeztetettebbek. Azért fordulhat elő mindez, mert sajnos, a gyerekek nem ismerik a közlekedési szabályokat.
A Pindúr-Pandúr MINI KRESZ vetélkedő kerületi fordulójában négy iskola és tíz óvoda képviseltette magát nyolc-nyolc fővel. Az iskolások közül az első és második osztályosok jöttek el, hiszen ők azok az ovisok mellett, akiknek most ez a program szól. A verseny folyamán a csapatok két helyszínen vetélkedtek: amíg négyen kerékpároztak, addig a többiek az elméleti KRESZ vetélkedőn vettek részt. S bár mindenki nagyon ügyes volt, azonban csak egy-egy csapat képviselheti a kerületet a fővárosi döntőn, amely április 28-án lesz a Városligetben a Fővárosi Rendőrnapon.

Végeredmény:
Óvoda:
I. Czabán Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai Napközi-otthonos Óvodája
II. Hartyán Nevelési-Oktatási Központ Óvoda, Általános Iskola Napsugár Összevont Óvodák (Nádastó park 1.)
III. Hartyán Nevelési-Oktatási Központ Óvoda, Általános Iskola Napsugár Összevont Óvodák (Nádastó park 2.)

Iskola:
I. Hartyán NOK
II. Pestújhelyi NOK
III. Czabán Általános Iskola

Kapcsolódó cikk:

Kapcsolódó link:

Képes beszámoló