Menu

Zétény a kerület idei évi első újszülöttje
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.04.02.

A hagyományoknak megfelelően minden évben az adott év kerületi első újszülöttjének köszöntésére is sor kerül a polgármesteri hivatalban. S hogy mindez miért csak most történt meg?

Mivel január első napjaiban csak az eddig a kerületet ellátó Károlyi Kórház szülészeti osztályán született kisbaba köszöntése volt, ám hónapok is eltelnek, mire megérkezik a kerületi polgármesteri hivatalba az értesítés, hogy vajon ki volt a XV. kerület első újszülöttje az új évben.
Idén Fehér Zétény látta meg a napvilágot január 1-jén 19.30-kor Budapest VIII. kerületében, így az ő köszöntésére érkezett a házasságkötő terembe Hajdu László polgármester, dr. Nagy Antal jegyző és Sütő Lászlóné, az Okmányiroda vezetője.
Zétény édesanyja, a 28 éves Simon Tímea, aki dekoratőrként, lakberendezőként dolgozik, s 4 éve él Rákospalotán, míg a kisfiú édesapja, a 30 éves karbantartó Fehér János, aki hatéves kora óta lakik a kerületben.
A család köszöntésén a két nagymama is jelen volt- az édesapa édesanyja szintén a XV. kerületben él, míg Tímea édesanyja Kőbányáról érkezett.
Hajdu László üdvözlő szavaiban elmondta, hogy hétéves hagyománya van ennek a köszöntésnek, így az első köszöntött gyermek már iskolába jár. A képviselő-testület adományaként egy 200 ezer forint értékű életbiztosítási kötvényt kapott Fehér Zétény születése alkalmából, illetve egy hatalmas Micimackót. Az édesanya egy nagy csokor virágot vehetett át a polgármestertől, majd a kisfiú egészségére koccintottak a jelenlevők.
Mindebből Zétény csak annyit vett tudomásul, hogy sok ember van körülötte, s végre aludni szeretne. Mindezt sírással juttatta tudomására az őt köszöntőknek, majd a babakocsiba visszatéve békésen elaludt.

Kapcsolódó cikkek




Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló