Menu

A döntő fordulóhoz érkeztek a könyvbúvárok

2007.04.02.

Ahogy az elmúlt tanévben, úgy a 2006/2007-es tanévben is FSZEK Eötvös utcai könyvtára adott otthont a „Játszva olvass, olvasva játsszunk együtt!” című kerületi verseny döntőjének, amely versenyt a Kossuth NOK tanárai (Vass Bence, Bacskai Ildikó, Molnárné Radics Ágnes), élükön a program megálmodójával, Berta Dénesnével szerveztek meg a 2., 3., 4.osztályos gyerekeknek.

Amint a döntő fordulóra érkező kisdiákokat köszöntőben Vass Bence, tanító elmondta, 320 gyermek 79 csapatban indult el azon az élményekben gazdag úton, amely a döntőig vezetett. Közülük négy iskola (Szent Korona Általános Iskola, László Gyula Gimnázium, Kontyfa Általános Iskola, Száraznád NOK Neptun utcai iskolája) kilenc csapata jöhetett el a mindent eldöntő fordulóba.
Az előzetesen megoldott feladatlapok az életkor figyelembe vételével egy-egy könyvhöz, alkotó életéhez kötődtek: a másodikosoknak Szepes Mária, a harmadikosoknak Lázár Ervin, míg a negyedikeseknek Nógrádi Gábor könyveit kellett forgatniuk a legtöbbször az elmúlt hónapok folyamán, míg most a döntőre Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz! című művéből kellett készülnie mindenkinek.
Nem véletlen, hogy épp Bosnyák Viktória könyve került terítékre, hiszen a döntő zsűrijének is ő volt az elnöke. A zsűri tagjai voltak: Lindner Gusztáv, az OMIS osztály vezetője, Szecsei Lászlóné, a FSZEK régióvezetője, Kecskeméthyné Mezősi Annamária munkaközösség-vezető, Bikfalvi Borbála, a Kossuth NOK elnök-igazgatója, Kompa Istvénné intézményegység-vezető helyettes, Kocsmár Sándorné munkaközösség-vezető, Tóth Ákosné tanító.
A délután folyamán az első részben egy feladatlapot töltöttek ki a versenyző csapatok, miközben a zsűri tagjai a gyerekek által készített tablókat- az évfolyamuknak megfelelő író portréját, életútját kellett formába önteniük a diákoknak- értékelték, majd egy rövid szünet után a saját íróik egyik művének részletét mutatták be jelenet formájában nagy sikerrel.
A zsűrinek mint mindig, most sem volt könnyű dolga, ám az eredményhirdetést követően számtalan ajándék lelt gazdájára a Kossuth NOK, az OMIS osztály és a FSZEK Eötvös utcai könyvtárának felajánlásában.