Menu

Mester és tanítvány közös kiállítása
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.04.02.

Április 20-ig látogatható Kissné Breczek Margit és Kocsi Olga Újpalotai szeletek című közös kiállítása a Zsókavár Galériában, melynek megnyitója az elmúlt héten volt.
Kelemen Árpád, az Újpalotai Szabadidőközpont vezetőjének megnyitóbeszédét megelőzően Molnár Ágnes és Jánosi Rozi hangszeres zenéje köszöntötte a megjelenteket, majd Kocsi Olga rövidfilmjét tekinthették meg közösen az egybegyűlteket.

A film a négy elemet -Szél, Föld, Víz, Tűz- mutatta be Olga sajátos felfogásában, amely már mind-mind a lakótelepi lét egy-egy momentumát emelte ki.
Kelemen Árpád megnyitójában örömének adott hangot, hogy tanár és diák közös kiállítása látható a galériában, hiszen Breczek Margit szinte egész pályafutása a XV. kerülethez fűződik (tanár a Kossuth NOK-ban, a PeKH-ben rajzszakkört vezet, majd a Hubay Jenő Művészeti Iskolában tartja foglalkozásait).
-Margitka jelenleg a Képzőművészeti Egyetem vizuális nevelés szakát fejezi be, ahol szakdolgozati témájául az Újpalotai lakótelepet választotta. Érdekes, hogy ilyen panelépületek jelentik a művészeti megvalósítást- mondta Kelemen Árpád, majd Kocsi Olgával való megismerkedését mesélte el. 2004-ben, a lakótelep 35. születésnapja alkalmából kiírt fotópályázatra nevezett be Kocsi Olga, s díjazott lett. A fiatal lány akkortájt vette először a kezébe a fényképezőgépet, ám az ez irányú szenvedélye mind a mai napig tart.
A kiállító terem egyik oldalán az ő fotói láthatóak, míg a másik oldalon Breczek Margit képzőművészeti alkotásai- melyek mind-mind az Újpalotai lakótelep saját szemszögből való kifejezéseit mutatják be.
-De hogy hogyan jött létre a kapcsolat a két alkotó között? A tanár és diák már a kezdetektől alkotótársak voltak. Iskoláit befejezve Olga is szeretne a Képzőművészeti Egyetemre bekerülni, ám ennek ellenére a mai napig bekéredzkedik Margithoz az iskolába alkotni, a tanárt hallgatni- tette hozzá Kelemen Árpád.
Ám amíg Breczek Margit a kollázst szereti, s sok apró darabból áll össze egy-egy egész képe, addig Kocsi Olga fotóin a visszatükröződések érdekesek nagyon.
A két alkotó kiállítását még majdnem három hétig megtekinthetik az érdeklődők, ám április 3-án 18 órától a kiállításhoz kapcsolódva beszélgetésre várja Kissné Breczek Margit az érdeklődőket a galériába.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló