Menu

Szünidei gyermekétkeztetés: itt vannak a részletes szabályok

2021.06.08.

A nyári szünetben is elérhető a napi egyszeri meleg ebéd rendelés.

Az Önkormányzat 2021-ben is biztosítja az iskolai ügyeletet nem igénylő és táborokban nem részt vevő iskolás gyermekek számára is a napi egyszeri meleg ebédet elviteles formában.

A  szünidei gyermekétkeztetés részletes szabályait Cserdiné Németh Angéla polgármester közleménye részletezi, amely INNEN  ÉRHETŐ EL.

Az étkezés 2021. június 16 – 2021. augusztus 31. között munkanapokon vehető igénybe.

 


 

Igénybe vevők köre

Az iskolai ügyeletet nem igénylő, valamint a nyári napközis táborban részt nem vevő, a XV. kerületben bejelentett lakó – vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen is a XV. kerületben lakó kiskorú, iskolás gyermekek.

Megrendelés helyszínei és időpontjai


Étkezés igénybevételéhez szükséges dokumentumok

A Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezmény alapján a kerületben lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és életvitelszerűen is itt lakó gyermekek a nyári szünidei étkezés során ugyanazt az étkezési díjkedvezményt vehetik igénybe, amelyre a tanév során jogosultak voltak.

A Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezmény iránti kérelmet a nyári szünidei étkezés kezdetét megelőző 5. napig lehet benyújtani – mely határidő elmulasztása jogvesztő – az Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3., Ügyfélszolgálati idő: hétfő: 8.00-18.00 óráig, kedd, szerda, csütörtök 8.00-16.30 óráig, pénteken 8.00-12.30 óráig).

 

 

Benyújtandó dokumentumok

  • hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esetében a Nyilatkozat a Gyvt. 21/C. §-a szerinti szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez nyomtatvány gyermekenként kitöltve,
  • Palota szünidei gyermekétkeztetési kedvezményről szóló határozat,
  • diétás étrend igénylése esetén a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet alapján kiállított szakorvosi igazolás.

 

Ebéd elvitelének helyszíne és időpontja

Pajtás étterem (1157 Budapest Zsókavár utca 24-26.)

 

 

A meleg ebédet 11.30 – 14.00 óra között, műanyag elviteles dobozban lehet átvenni.

 

Étkezés lemondása

Kérjük, amennyiben megrendelték az étkezést, de valamilyen oknál fogva mégsem tudják igénybe venni, akkor azt lemondani szíveskedjenek.

Lemondási lehetőségek:

 

 

 

(D.I.)

Fotó archív / XV Media