Menu

A PEPE is megemlékezett elhunyt tagtársukról

2007.04.02.

Nemrégiben tartotta a Pestújhelyi Pátria Egyesület éves közgyűlését, melyen a tagfelvétel és a vezetőség megválasztása mellett megemlékeztek a tagok a szeptember 22-én elhunyt tagtársukról, Szentirmainé Jordán Eszterről.

A megemlékező szavakat a Pestújhelyi Disputában is olvashatják, melyet Vizér Klára, a PEPE tagja írt. Ennek egy részletét olvashatják most.
„Eszternek nem volt szüksége hivatalos megbízásra, választási győzelemre ahhoz, hogy a pestújhelyieket, a szó legnemesebb értelmében képviselje: tette ezt akkor, mikor közéleti rendezvényeken vett részt, vagy ezek előkészítéseként szendvicseket kent, vagy elmaradhatatlan kemping kerékpárján az ezekre invitáló meghívókat hordta szét.
Nem vágyott kitüntető címekre, szerette Pestújhelyet és szolgálta, mindig úgy, ahogy arra a pestújhelyi közösségnek leginkább szüksége volt. Vidám, fáradhatatlan énjét sokan ismerték és szerették, ezért választották meg a Pestújhelyi Pátria Egyesület alelnökévé, a pestújhelyi katolikus egyháztanács tagjává, a helyi Fidesz csoport vezetőségi tagjává. Eszter elvitte Pestújhely jó hírét Kőbányára is, ahol évtizedeken át volt a Szent László templom kórusának oszlopos tagja. Mindemellett odaadó feleség, gondoskodó édesanya, szerető testvér és gyermek volt.
Csodálatraméltóan hangolta össze mindezen vállalásokat magában – így volt Eszter a polgári eszmény megtestesítője: megbízható, elkötelezett, hűséges, és kitartó. Nem számításból, viszontszolgáltatásért, hanem önzetlenül tett azokért a közösségekért, melyeket annyira szeretett: a szűk, vagy tágabb családért, az egyházközségért, a Pátriáért, Pestújhelyért, a nemzetért. Mindehhez mély hite adta a szilárd alapot.
Eszter sokunknak példaképe.
Még elmenetelével is tanított: az életet egyikünk se vegye készpénznek. Minden napot úgy éljünk meg, hogy lehet, hogy ez az utolsó. Gyászmiséjén is tudott Eszter a pestújhelyieknek ajándékot adni: Mozart Requiemjének hangjai ilyen erővel, ilyen meghatóan még sosem szálltak Pestújhelyen! Eszter hiányát idővel talán majd
elfogadjuk, de megszokni sosem fogjuk. Rövid betegségének két hónapja alatt végig reménykedtünk benne, hogy visszakapjuk őt. Ha fizikai valóságában nem is, példájával most is erősíti közösségünket. Kérjük Esztert, hogy továbbra is járjon közben Pestújhelyért, hazánkért.”
A PEPE választmánya a tisztújító közgyűlésen határozatának megfelelően döntött az egyesület elnökének, alelnökének, titkárának, valamint vezetőségi tagjainak személyéről.
Ennek megfelelően az egyesület elnöke: Páljános András
alelnöke: Báder György
titkára: Varga Árpád
tagjai: Bánfalvy Istvánné, Dr. Jordán Éva, Kapuszta Csaba, Kovácsné Lővey Sára, Nagy Enikő, Pintér Zsuzsanna, Póta Erzsébet, Szlatényi Mária