Menu

Budapesti Gyermekbábosok Találkozója

2007.04.01.

Március 24-én a Pestújhelyi Közösségi Ház adott otthont a Magyar Bábjátékos Egyesülettel közösen szervezett Budapesti Gyermekbábosok Találkozójának, melyet Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága mellett a Budapest Bank, és az NKA támogatott.

Miután Nagy Edit, a PeKH munkatársa köszöntötte a résztvevőket, kezdetét vette a műsor, melyen tizenkét előadást tekinthetett meg a közönség mellett a zsűri (Domonkos Béla, bábszínész, Urbán Gyula, író, rendező, a Magyar Bábjátékos Egyesület elnöke és Tömöry Márta, dramaturg, bábreferens) délelőtt és délután.
A délelőtti műsorban a Rózsakert bábcsoport egy szlovák népmesét, a Vadrózsák bábcsoport egy bohócjátékot, míg a Mesejátszók bábcsoport egy csángó népmesét adott elő. A Budenz Általános Iskola A nagyhatalmú sündisznócska meséjét mutatták be, a Szivárvány bábcsoport pedig két mesét, köztük Kemény Henrik: Vitéz László csodaládáját bábozták el. Az ebédszünet előtt állatmesék (A három nyúl, A három kismalac, A nyúl és a sün) kerültek terítékre a József Attila Általános Iskola 1., 2.,3. osztályos bábosai előadásában.
Délután a Gulner Gyula Általános Iskola diákjai egy csángó- és egy Mátyás király mesét mutattak be, míg az Áldás utcai Általános Iskola Manók bábcsoportja Lázár Ervin Maminti, a kicsi zöld tündér című meséjét hozták el a megmérettetésre. A fellépők sorát a Weöres Sándor Általános Iskola csoportja zárta, akik képmutogatással adták elő Arany János:Walesi bárdok című balladáját.
A csoportok bemutatkozása után a zsűri megbeszélést tartott a felkészítő tanárokkal, miközben a gyerekeket a Ládafia bábszínház szórakoztatta a Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című vásári komédiával.
A találkozó díjkiosztóval ért véget.

Értékelés:
Arany diploma:
Áldás utcai Általános Iskola, Manók bábcsoport
Mesejátszók bábcsoport
József Attila Ált. Iskola 1. osztályos bábosai
Gulner Gyula Általános Iskola bábosai

Ezüst diploma:
Rózsa utcai Általános Iskola, Rózsakert bábcsoport
Budenz Ált. Iskola bábcsoportja
Szivárvány bábcsoport
József Attila Ált. Iskola 2. osztályos bábosai

Bronz diploma:
Rózsa utcai Általános Iskola, Vadrózsák bábcsoport
Szivárvány bábcsoport
József Attila Ált. Iskola 3. osztályos bábosai
Weöres Sándor Általános Iskola bábosai

A legjobb alakításért járó különdíjat Somogyi Renátó kapta.