Menu

Szülinapját ünnepli az Indonéz Bemutatóterem
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.03.25.

Az elmúlt napokban az AsiaCenterben található Indonéz Bemutatóterem egy négynapos programsorozattal ünnepelte fennállásának első évfordulóját.

Az Indonéz Bemutatóterem (Indonesia Resources Pavilion) azért jött létre, hogy tevékenysége által elősegítse az üzleti és kereskedelmi kapcsolatok még intenzívebbé tételét, valamint a befektetések fellendítését Indonézia és Magyarország, illetve Európa között. Működésének első éve jelentős sikereket hozott: mintegy 25.000 látogató kereste fel, az indonéz cégek érdeklődésének nagyságát pedig jól mutatja az a tény, hogy számukra Jakartában egy koordinációs irodát kellett létrehozni.
Most március utolsó napjaiban újabb 40 indonéziai gyártó és nagykereskedő mutatkozik be a magyar közönségnek és sajtónak, amelyek a Bemutatótermen, illetve az AsiaCenteren keresztül kívánják elérni a magyar és az európai uniós piacokat.
A rendezvény összekapcsolódik az AsiaCenter Kereskedőnapjával, melyre mintegy 500 résztvevőt várnak a régióból.
?Az elmúlt három évben miután megállt a kereskedelem fejlődése, az indonéz kormány a 2007-es évre 20%-os növekedést vár a bútorok és kézműves termékek exportjában: ezt a növekedést a Közép-Kelet-Európában működő kereskedelemfejlesztési szervezetektől remélik, amelyeknek zászlóshajója a budapesti AsiaCenter, mint regionális kereskedelmi központ – erősítette meg a kezdeményezést Muchlis Sjahminan, a budapesti ITPC (Indonesian Trade Promotion Center) igazgatója.
A születésnapi rendezvényen előszrö Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója üdvözölte a jelenlévőket, majd Garamhegyi Ábel, a GKM államtitkára emelte ki az indonéz kereskedelem magyar piacon való jelenlétének fontosságát. Ezután Indonézia magyarországi nagykövete adott hangot örömének, hogy jelen lehet ezen az ünnepségen, s köszönetet mondott az AsiaCenter vezetőségének a sikeres együttműködésért.
A program zárásaként az AsiaCenter, az ITPC és az AsiaCenter indonéziai képviseletének egy-egy tagja háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá.
A négynapos ünnep utolsó napján, március 26-án tartja Kereskedőnapját az AsiaCenter, amelyen a viszonteladók, kereskedők nemcsak az Indonéz Bemutatóterem új kínálatát ismerhetik meg, de megtekinthetik a központ 450 bérlőjének tavaszi-nyári áruit is. A magyar kereskedelmi élet képviselői mellett ausztriai, cseh, szlovák, román és szerb üzletembereket várnak a programokra.
A Kereskedőnap második felében pedig az érdeklődők egy üzletember-találkozón vehetnek részt, ahol indonéz, mongol, kínai, vietnami, török, dán és magyar gyártókkal, nagykereskedőkkel tárgyalhatnak, és alakíthatnak ki közvetlen üzleti kapcsolatokat.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló