Menu

Unilever Tömegsportegyesület

Cím:
1151 Budapest, Énekes utca 3.
Telefon: +36 30 585 2345
E-mail: mecsnober.attila@gmail.com
Webcím: http://www.unileversport.hu/
Vezető: Mecsnóber Attila, elnök
Csatolt fájl:

Egyesületünk 1985-ben alakult – a XV. Kerületben működő – volt Növényolaj gyári néhány lelkes sportszerető dolgozónk részvételével, azzal a céllal, hogy a gyár dolgozóinak, családtagjainak és külső vendégtagoknak teremtsenek lehetőséget sportolásra, kirándulásra, kikapcsolódásra. Sorainkban megtalálható több korosztály képviselője, úgymint nyugdíjassá vált volt dolgozók és unokájuk is. Az évek folyamán, ez a kis csapat kibővült a hasonló gondolkodású sport szerető csatlakozó sporttárssal.
Az Unilever Tömegsportegyesület küldetése, hogy több évtizedes hagyományának megfelelően, tagjai részére a sportolási lehetőségek széles körének biztosításával segítse elő egészségük megóvását, társadalmi öntevékenységük és ezzel a közösségi élet kibontakoztatását. Ezen célt az Egyesület az Ectv. 32.(3) bekezdésében rögzített nyitott elérhetőség követelménye kapcsán azonban nemcsak a tagok részére kívánja biztosítani, hanem minden ember részére. Az egyesület fő célja a sporttevékenység – így különösen a természetben való aktív túrázás és rendszeres sportolás, versenyzés, testedzés és felüdülés, és ilyen igények felkeltése, verseny- és szabadidős formáinak – szervezése, valamint a sporttevékenység feltételeinek megteremtése.
Az egyesület kiegészítő céljai: természeti környezet védelme; egészséges életmód elősegítése, elterjesztése; turizmus, ökoturizmus elősegítése; kulturális szolgáltatás; magyar nemzeti értékek feltárása. Az egyesület fő céljának elérését segítő feladatai: az egyesület céljainak megvalósítása érdekében a verseny- és szabadidősport mindennapossá tétele céljából szakosztályok létrehozásával és működtetésével a sporttevékenység megszervezése, végzése, a sportágak (szakágak) működési feltételeinek biztosítása; az egyesület fejlesztési célkitűzéseinek meghatározása és gondoskodás megvalósításukról; az országos sportági szakszövetségek, valamint más szervezetek által rendezett sportversenyeken, sporteseményeken és rendezvényeken való részvétel, ilyen sportversenyek, sportesemények és rendezvények szervezése és lebonyolítása; az egyesület tagjainak sokoldalú képzése (amely azonban nemcsak a tagok részére irányul), az egyesületnél tagsági jogviszonnyal rendelkező versenyzők felkészülésének biztosítása; az egyesület által működtetett sportágak utánpótlásának nevelése; a szabadidősport feltételeinek biztosítása, szabadidősport rendezvények szervezése, lebonyolítása; gyermek- és ifjúsági sporttáborozás szervezése és lebonyolítása; vándorlások, túramozgalmak szervezése; a tervszerű működéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek megteremtése és biztosítása. Az egyesület kiegészítő céljainak elérését segítő feladatai: természetszeretetre, a természetben való helyes viselkedési kultúrára nevelés; védett növények, állatok, természeti alakulatok, természetvédelmi területek bemutatása; közreműködés a természeti környezet helyreállítását segítő akciókban; a Kárpátok és a Kárpát-medence történetének, tájegységeinek és kultúrájának megismertetése; a hazai turistatörténet tevékenységének, nevezetes személyiségeinek és eredményeinek bemutatása; hazai tájértékek felkutatása, megismertetése és tájegységi értéktárba való felvételük kezdeményezése. Tagjaink létszáma jelenleg 278 fő, akik nagy része kerületi lakos, különböző pártállású „civil” ember, akiket a sport szeretet és a természet szeretete kovácsolt össze egy egységes csapattá. Az egyesületünk színe: zöld – sárga. Választott elnökség által, alapszabályzat alapján működünk. Amikor megalakultunk, az a hit táplált bennünket, hogy – „Mi nem akarjuk megváltani a világot, csak egy kicsit egészségesebbé tenni, saját magunk erejéből, és ez vezet bennünket immár 35 éve”. Nem azzal tűnünk ki a többi civil szervezetéből, hogy hatalmas rendezvényeket és megmozdulásokat szervezünk, hanem abban, hogy nagyon sok Hon ismeretet, kellemes percet szereztünk azoknak az embereknek, akik csatlakoztak hozzánk. Reméljük, hogy még csatlakozni is fognak mind többen.