Menu

Grosics Alapítvány

Cím:
1118 Budapest , Nagyszalonta utca 5.
Telefon: 06-20-232-8115
E-mail: info@grosicskapusiskola.hu
Webcím: http://www.grosicskapusiskola.hu/
Vezető: Kiss Tamás, elnök
Csatolt fájl:

Grosics Gyula az Aranycsapat kapusa, a Nemzet Sportolója, a világ valaha élt tíz legjobb kapusa közé választott sportember halála után, 2016 januárjában alakult meg az Alapítvány.
Az Alapítvány kiemelt célja Grosics Gyula életútjának megismertetése, illetve emlékének ápolása, őrzése a magyar társadalom számára.
Az Alapítvány törekszik arra, hogy munkájában Grosics Gyula szellemi örökségét, amely a magyar nemzet irányában a hagyományaink illetve a sport területén kimagasló volt, megismertesse a fiatal generációkkal, sportolókkal, és a tevékenységén keresztül továbbadja.
Az Alapítvány fontos feladatai közé tartozik Grosics Gyula életében is hangoztatott nézetének érvényre juttatása, mely szerint minden magyar gyermeknek születési helyétől, anyagi lehetőségeitől függetlenül megadasson, hogy a sport területén elérhesse céljait.
A Grosics Alapítványt Grosics Edina, Gyula bácsi lánya alapította 2016 januárjában.
Kuratóriumi elnök: Kiss Tamás labdarúgó, Grosics Edina férje.
Kuratóriumi tag: Benkő László volt MLSZ elnök, Gyula bácsi barátja.
Kuratóriumi tag: Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, Gyula bácsi sporttársa.
Az Alapítvány e nemes célok elérése érdekében megalapította és működteti a Grosics Kapusiskolát, amely működése révén is megpróbálja megőrizni és továbbadni Gyula bácsi szellemi és sportörökségét.
A Grosics Alapítvány anyagi lehetőségeinek mértékében Grosics Gyula elképzeléseinek mentén, működési területén anyagilag is támogat arra rászoruló fiatal sportolókat.
Az Alapítvány mindent meg fog tenni azért, hogy ebben a folyamatosan változó világban olyan szilárd értékekkel bíró ember, mint Grosics Gyula, nézetei, elképzelései, hitvallása, értékrendje ne halványuljon el.
Amennyiben e célokat eléri az Alapítványunk úgy az egész magyar sport és a magyar társadalom fejlődését szolgáljuk.