Menu

Dancing Queen Tánc Sport Egyesület

Cím:
1145 Budapest, Gyarmat utca 51/a
Telefon: +36 20 237 6900
E-mail: info@dancingqueen.hu
Webcím: http://www.dancingqueen.hu/
Vezető: Zsigovics István, elnök
Csatolt fájl:

A Dancing Queen Tánciskola első társastánc foglalkozását 2007 októberében indította az Újpalotai Szabadidő Központban. Az elmúlt több, mint 10 év alatt számos társastánc, salsa, zumba és pilates csoporttal bővült a kínálatunk, melyekkel igyekszünk kielégíteni a táncolni, sportolni vágyók igényeit. Első számú célkitűzésünk, hogy tanfolyamainkon korra, nemre, anyagi helyzetre való tekintet nélkül mindenkinek lehetősége legyen kulturált közegben kikapcsolódni, sportolni.
Foglalkozásainkon a gyermekektől egészen a senior korosztályig, kor és tudásszint szerint differenciált csoportokban igényes, kulturált tanulási, sportolási és szórakozási lehetőséget biztosítunk a résztvevők számára. Fontosnak tartjuk, hogy a résztvevőknek igény szerint legyen lehetőségük mind a szabadidő sport művelésére, vagyis a hobbiszerű tánctanulásra, mind a versenysportra, vagyis akár az élsportszerű versenytáncra.
2009-ben a Dancing Queen Tánciskola Tánc Sport Egyesületté alakult és tagszervezetként csatlakozott a Magyar Tánc Sport Szakszövetséghez. Ennek a hivatalos csatlakozásnak köszönhetően növendékeink igazolt versenyzőként vesznek részt hazai és nemzetközi táncversenyeken, ezáltal gazdagítva Magyarország és azon belül Budapest XV. kerület sporteredményeinek számát.
Saját szervezésű rendezvényeinken, gála műsorainkon és táborainkban rendszeresen biztosítunk fellépési lehetőséget növendékeink számára. Ezáltal fejlesztve előadói képességeiket, továbbá, ezen rendezvények kitűnő alkalomként szolgálnak a hazai táncélet népszerűsítésére.
A tánc műfaji sajátossága, hogy teljesen egyedi módon ötvözi a művészetet a sporttal, ezáltal nyújtva örömöt mind testi, mind lelki síkon a művelője számára. Továbbá nagyon fontos szerepe van a fiatalok illemre, kulturált szórakozásra való nevelésében.