Menu

Felhívás „Budapest XV. kerületi Köznevelésért Oklevél” kérelmek benyújtására

2020.01.10.
Érvényesség: 2020. január 10. (péntek) - 2020. március 2. (hétfő)

F E L H Í V Á S
„Budapest XV. kerületi Köznevelésért Oklevél” kérelmek benyújtására

Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2012. (VI.6.) önkormányzati rendelete szabályozza a Budapest XV. kerületi Köznevelésért Oklevél (a továbbiakban: Köznevelésért Oklevél) adományozását.

A Köznevelésért Oklevél annak a XV. kerület közigazgatási területén működő, az Észak-Pesti Tankerületi Központ által fenntartott, az alap- és középfokú köznevelési feladatellátásban részt vevő iskolában dolgozó, pedagógus vagy pedagógus munkát segítő munkakörben alkalmazott személynek adományozható, aki ezen intézményekben, illetve ezek jogelődeinél megszakítás nélkül eltöltött 20, 35, 45, 50 év folyamatos közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik.

A Köznevelésért Oklevél iránti kérelmet a pedagógus vagy pedagógus munkát segítő munkakörben alkalmazott személy közvetlenül nyújthatja be a polgármesternek.

Köznevelésért Oklevelet nem kaphat az, aki büntetőbíróság által jogerősen kiszabott marasztaló ítélet hatálya alatt áll.

A nyugállományba vonuló alkalmazottnak 35, 45 és 50 éves elismerő Oklevél akkor is adományozható, ha szolgálati jogviszonyából két év, vagy ennél kevesebb idő van hátra.

Az elismerés az alkalmazott részére akkor is adományozható, ha jogviszonya a feltételként meghatározott időtartamot az adományozás évének december 31. napjáig érné el. Nem feltétel tehát, hogy a kérelem benyújtásának határidejéig érje el a közalkalmazotti jogviszony a meghatározott tartamot, a tárgyévben való jogosultság az irányadó.

A kérelem benyújtásának határideje: 2020. március 2. (hétfő), 18.00 óra. A benyújtási határidő jogvesztő, az ezt követően beérkező kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.

A kérelmeket a Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztályán lehet benyújtani személyesen (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3. A épület fszt. 18-as szoba) vagy postai úton (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3.).

Kérelem a jogosultság évét követően nem nyújtható be.

A XV. kerületi Önkormányzat polgármesterének címzett kérelemnek tartalmaznia kell a kérelmező nevét, születési (leánykori) nevét, születési helyét, idejét, TAJ számát, adóazonosító jelét, valamint az édesanyja leánykori nevét.

A kérelemhez csatolni kell az esetleges korábbi Köznevelésért Oklevél másolatát, valamint azokat a munkaügyi dokumentumokat, amelyek a megszakítás nélküli, folyamatos közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött éveket hitelesen igazolják (közalkalmazotti kinevezés, kinevezés-módosítások, átsorolások).

 Amennyiben a fent megjelölt dokumentumok nem állnak hiánytalanul a kérelmező rendelkezésére (azaz nem követhető nyomon belőle a megszakítás nélkül eltöltött 20, 35, 45 vagy 50 év folyamatos közalkalmazotti jogviszony), úgy a munkáltató által a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 83/B. § (1) bekezdése alapján vezetett és tőle kikért – a kérelmezőre vonatkozó – közalkalmazotti alapnyilvántartás benyújtása alkalmas a jogosultság igazolására.

Emellett a kérelemben tüntesse fel a pontos lakcímét- vagy tartózkodási helyét, értesítési címét (ha ez a lakó- vagy tartózkodási helytől eltérő cím), telefonszámát, és amennyiben van, az e-mail címét.

Az Önkormányzathoz határidőben beérkező kérelmek alapján a Köznevelésért Oklevél odaítéléséről a polgármester dönt 2020. április 30. napjáig.

A Köznevelésért Oklevél mellé juttatásként bruttó 200.000 Ft összegű pénzjutalom jár.

A Díszoklevelet ünnepélyes keretek között Pedagógus Nap alkalmából a polgármester adja át.

A kérelem benyújtásával kapcsolatban további felvilágosítás a 06-1/305-3310-es telefonszámon Dobrosiné Ladjánszki Tímea, vagy a 06-1/305-3160-as telefonszámon Végh Ádám Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály intézményfelügyeleti referensektől kérhető.

 

Cserdiné Németh Angéla s.k.
polgármester