Menu

Tóth Lajos

Díszpolgár
Adományozva: 2015.04.30.

Tóth Lajos a Csokonai Kulturális és Sportközpont igazgatója, több mint 30 éve a kerület kulturális és közművelődési életének meghatározó alakja.
A kerület közművelődési feladatellátásában aktív szerepet vállal együttműködve a civil szervezetekkel, koordinálja a kerület kulturális életét.
Több évtizedes szakmai tapasztalatával ötvözve segíti és biztosítja a kerületi közművelődési és kulturális szolgáltatások minél szélesebb körét a helyi lakosság számára.

A közművelődési szakma ismeri és elismeri munkáját. Fontosnak tartja a megújulást, ugyanakkor a hagyományok ápolását is. Sikeres pályázatokkal biztosítja az intézmény hatékony működését. A közművelődési tevékenységek sorában az ismeretterjesztés, a képzés, a kiállítások, a zene, a színház, a film, a rendezvények, a táborok és képzések, valamint a művelődő közösségek egyaránt fontosak munkájában.
A kerület határain túlmutat, hogy a fővárosi, országos és nemzetközi programokhoz is rendszeresen csatlakozik a vezetése alatt álló intézmény. Vezetői kompetenciájával, a partneri kapcsolatok figyelembevételével folyamatosan törekszik a lakossági és a partneri igények kielégítésére. Munkájában jelenleg prioritást élvez a közösségformálás és összetartás a kultúra és a sport területén egyaránt.