Menu

Újpalotai Református Missziói Egyházközség

Cím: 1156 Budapest, Száraznád utca 2.
Telefon: +36 30 400 4835
E-mail: rev.fogarasigabor@gmail.com
Webcím: http://ujpalotaref.hu
Vezető: Fogarasi Gábor, lelkipásztor
Vezető: Dr. Sápi Zoltán, gondnok

Az Istentiszteletek helye

Újpalotai Szabadidő Központ
(1157 Budapest, Zsókavár utca 15.)

Istentiszteletek időpontja:
Vasárnap délelőtt 10:30.

A közösség rövid története

A missziói gyülekezet létrejöttének közvetlen előzménye, hogy 2002. októberétől istentiszteletek kezdőtek a Közösségi Házban vasárnap délelőttönként.
A misszió két éven keresztül a Pestújhely-Újpalotai Református Egyházközség keretén belül folyt. Majd a növekedést követően (a kezdeti 20-30 fő 80-90 főre emelkedett), 2005. január elsejétől önálló missziói egyházközség lettünk. A gyülekezet lelkésze az a 32 eztendős Fogarasi Gábor, aki 2002. októberében kezdte el a gyülekezetépítést Újpalotán. A lelkipásztor 2005. májusa óta lakik a lakótelepen.
A vasárnapi istentiszteletek azóta is fél tizenegykor kezdődnek az Újpalotai Szabadidő Központban. Időközben a vasárnapi alkalom mellett, beindult a hétköznapi bibliaóra, ifjúsági alkalom, gyermek és felnőtt konfirmandusok alkalma, imaközösség. A hónap második szombatján gitáros istentiszteletet tartunk du. 5 órai kezdettel, szintén a Közösségi Házban. Negyedévente szeretetvendégség van.

A gyülekezet miközben hálásan és örömmel éli meg a reformáció több évszádos lelki-hitbeli és kulturális örökségét, ugyanakkor, mint fiatal közösség folyamatosan keressük annak lehetőségeit, hogy új eszközökön keresztül miképpen lehetünk tanúi Jézus Krisztusnak a XXI.században, egy nagyváros lakótelepén.
Nagyon fontosnak tarjuk a szeretetteljes, egymásfelé őszíntén odaforduló közösség létrejöttét, amely különösen is fontos ezen a helyen. Szeretnénk olyan közösség lenni, ahol a sebzett ember a Biblia üzenetének meghallása, a törödő közösség szolgálata által találkozik Isten szeretetével. Gyülekezetünk fontosnak tartja a társadalomban való aktív és tudatos jelenlételt, hogy ílymódon a város, a városrész javára szolgálhassunk.